Till dig som deltagande konstnär

Passa på att medverka och presentera ditt konstnärskap!

Vid branschdagarna i Örnsköldsvik 2014 deltog konstnärer, uppdragsgivare, arrangörer och andra aktörer från konst och kulturområdet. Vid det tillfället genomfördes ett antal konstnärspresentationer. I år har du möjlighet att presentera ditt konstnärskap genom digitala presentationer såväl under branschdagarna som på denna webbplats. Vid medverkan med digital presentation får du din resa och ditt boende subventionerat, max 2500:-. Är du inskriven på arbetsförmedlingen sker det genom Arbetsförmedlingen Kultur Media, i annat fall genom Kc Nord.

Visningen kommer att äga rum under de branschdagar för bildkonst som arrangeras i Luleå 14-15 september 2016. Utställare och inköpare från konsthallar, gallerier samt regionala och lokala inköpare kommer att ta del av visningen.

Kriterier för medverkan
För att komma ifråga krävs medlemskap i antingen Kc Nord eller att du är inskriven på AF Kultur Media och att man själv naturligtvis är närvarande.

Visningsupplägg
Rullande bildspel på ett flertal bildskärmar i Kulturens Hus, Havremagasinet och Ebeneser kulturcentrum samt på denna site brak2016.se. Som bildskärmar kommer 43” LED-TV med full HD ( 1920 x 1080 px )  att användas. Varje konstnär får en introsida med namn och kontaktuppgifter och till varje skärm kommer det  sitta skyltar med konstnärsnamnen och kontaktuppgifter.
Möjlighet att lägga ut eget presentationsmatrial ( kataloger o.d. ) kommer också att finnas.

Material till bildvisningen:
1. CV över din konstnärliga verksamhet. Glöm inte uppge: namn, adress, telefon, mejladress samt ev. hemsida.
2. PDF dokument med max 10 bilder på dina konstnärliga arbeten. Enskilda bilder i jpeg- eller png-format går också bra. Bör helst då vara i packat format.
3. Observera! En ofullständig ansökan eller bilder som kommer i andra format kommer inte att tas med.

Inskickning
För dig som är inskriven hos Af Kultur Nord skicka dina bilder till:
jan.m.nordstrom@arbetsformedlingen.se senast  10 juni 2016  

För dig som är medlem i Kc Nord men inte är inskriven på AF Kultur skicka dina bilder till:
info@brak2016.se senast  26 juni 2016 

Vid frågor mejla info@brak2016.se eller ring Bengt Frank, Kc Nord 070-317 80 77

Övrig information
Om du är inskriven på Arbetsförmedlingen Kultur kan du ansöka om bidrag för resa och logi till Luleå. Kontakta din handläggare på Af Kultur Media för ansökan.